Webhotel – Find det bedste

Find det rette webhotelLeder du efter det bedste webhotel til din hjemmeside? Få et hurtigt og præcist overblik over de bedste danske webhoteller på markedet i 2022. Vi gennemgår branchen og hjælper dig med at skabe et overblik i et komplekst marked.

Du kan bruge vores søgefunktion eller sammenligne 82 danske webhoteller herunder.

På den måde kan du hurtigt finde dem, som kunne være relevante for dig. F.eks. hvis du har specifikke behov, som meget plads, en lav pris, meget trafik, mv.

Derefter kan du nærstudere de enkelte og vælge det rette.

 • 1-klik installation: Ja
 • E-mail: 5
 • Support: Telefon / E-mail
 • Backup: Ja
 • Plads: 2 gb
 • Månedlig trafik: Ubegrænset GB

Pris pr. måned: 50,00,-

Pris første år: 600,-


 • 1-klik installation: Ja
 • E-mail: Ubegrænset
 • Support: E-mail
 • Backup: Ja
 • Plads: 15 gb
 • Månedlig trafik: 25 GB

Pris pr. måned: 50,00,-

Pris første år: 723,75,-


 • 1-klik installation: Ja
 • E-mail: Ubegrænset
 • Support: E-mail / Chat
 • Backup: Ja
 • Plads: 500 gb
 • Månedlig trafik: Ubegrænset GB

Pris pr. måned: 59,00,-

Stor besparelse det første år

Derefter 159,- pr. måned

Pris første år: 708,-


 • 1-klik installation: Ja
 • E-mail: Ubegrænset
 • Support: E-mail
 • Backup: Ja
 • Plads: 15 gb
 • Månedlig trafik: 200 GB

Pris pr. måned: 67,00,-

Pris første år: 804,-


 • 1-klik installation: Ja
 • E-mail: Ubegrænset
 • Support: E-mail / Chat
 • Backup: Ja
 • Plads: 750 gb
 • Månedlig trafik: Ubegrænset GB

Pris pr. måned: 69,00,-

Stor besparelse det første år

Derefter 189,- pr. måned

Pris første år: 828,-


Eksempler på populære webhotel søgninger:

Se vores forslag til valg af webhotel ovenfor, eller ved at benytte søgefunktionen.

Bruger du søgefunktionen eller trykker du på nogle af vores eksempler, vil listen opdaterer automatisk.

Det bedste webhotel til dine behov

teknisk hjælp til opsætning af hostingNår man er på udkig efter det bedste webhotel og skal vurdere hvilket der er bedst, så er der mange faktorer man skal tage stilling til eksempelvis:

 • Pris
 • Hastighed
 • Oppetid
 • Supportmuligheder

Og mere… 
Det kan være enormt svært at sammenholde de forskellige webhoteller og vurdere hvilket der er bedst for én.

Hvis man allerede har en hjemmeside kørende og har et eksisterende webhotel, så vil man kunne hurtigt kunne se hvor meget plads man bruger, hvor meget trafik siden genererer og hvordan den performer på den nuværende løsning.

For mange er prisen på et webhotel altafgørende, mens andre gerne betaler flere hundrede kroner om måneden for webhosting, da de vil have det bedste.

Den bedste måde er sammenligne de forskellige hostingselskaber er ved at vurdere deres kundetilfredshed.

I Danmark måles den primært via Trustpilot og derfor har vi implementeret de enkelte selskabers Trustscore i vores sammenligningstjeneste.

På den måde kan du hurtigt sortere de selskaber fra, som har et dårligt ry online. Men pas på med at lade Trustscoren stå alene i din vurdering.

Du skal selvfølgelig ikke kun kigge på om andre syntes et webhotel er godt. Du bør selvfølgelig også kigge på om det enkelte webhotel passer til dine behov.

Herunder gennemgår vi de emner som du bør tage stilling til:

 • Bruger du eller skal du bruge et CMS?
 • Hvor mange domæner du har tænkt dig at koble til webhotellet.
 • Hvor meget plads du har behov for.
 • Hvor meget trafik du forventer at skulle bruge.
 • Er du typen som har behov for support?

Bruger du et CMS?

Wordpress CMSDu bruger højst sandsynligt et CMS til din hjemmeside, som WordPress, Joomla, Drupal, Prestashop eller lignende.

Hvis du gør det, så skal dit webhotel understøtte PHP og Mysql. Langt de fleste webhoteller understøtter dette, men der findes enkelte MEGET billige webhoteller som er rent HTML baseret, altså du ikke kan kører PHP eller bruge en database.

Hvis du endnu ikke har en hjemmeside, men har tænkt dig at benytte dit nye webhotel til at lave en hjemmeside, så vil du højst sandsynligt stadig skulle bruge PHP og Mysql.

Langt de fleste hjemmesider bliver lavet i WordPress, Joomla og lignende.

Kig på de enkelte CMS´er og find det du syntes ser ud til at passe dine behov. WordPress er for de fleste det bedste valg.

Hvis du ikke har erfaring med at installere et CMS, så kan det være en rigtig god idé at kigge på et webhotel med ”1-click installer”, hvor du kan installere dit CMS med 1 klik.

Dette kan du se under hvert enkelte webhotel i vores sammenligningstjeneste.

Skal du bruge flere domæner?

Som standard, der lader de fleste webhoteller dig tilkoble 1-2 domæner til dit webhotel. Ønsker du at tilkoble flere, skal du typisk betale ekstra. Men det er meget forskelligt hvordan reglerne er hos de forskellige hostingfirmaer.

Nogle lader dig koble et ubegrænset antal domæner til dit webhotel, hvor du i stedet bliver begrænset af antallet af databaser som følger med.

Det er ikke et problem at have et par hjemmesider i 1 database, men hvis man begynder at have mange komplekse sider, så bør de altid have hver deres egen database.

Du har mulighed for at se hvordan det forholder sig ift. antallet af domæner og databaser, ved de enkelte webhoteller herover.

Hvor meget plads skal du bruge?

plads og trafik på et webhotelHos de fleste selskaber får du rigelig med plads. Det er typisk opdelt i gigabyte (GB), men der findes mindre webhoteller hvor du får under 1 GB. Her er det fremvist i megabyte (MB).

Men, medmindre du har enormt mange billeder i høj opløsning eller andet som gør at du skal bruge meget plads, så er et par gigabyte plads ofte rigeligt.

Ellers kan du altid opgradere din løsning. Hvis du har et eksisterende site, hvor du har en idé om hvor meget plads du bruger, kan du bruge det til at vurdere hvor meget plads der bør være som minimum på dit webhotel.

Du kan bruge vores sorteringsfunktion til at kun vise webhoteller med plads nok.

Hvor meget trafik skal du bruge?

Typisk måler man trafikken i antal megabyte eller gigabyte. Det betyder hvor meget data dine besøgende har lov til at downloade fra dit website.

Hvis du har et meget tungt website med store billeder, hvor en besøgende i snit henter 10 MB data ned for hvert besøg, så kan man hurtigt blive ramt af grænsen, hvis man har et webhotel med max 10 GB trafik. Så skal der kun 1000 besøg på en måned, før at grænsen er nået.

Det er dog de færreste websites, som er så tunge som eksemplet.

Langt de fleste vil ikke komme i nærheden af nogen grænser med en almindelig hjemmeside. Men hvis man har en velbesøgt webshop med flotte og store billeder, så er det selvfølgelig noget man skal tage stilling til.

Hos mange webhoteller følger der dog ubegrænset trafik med og så er det slet ikke noget man skal bekymre sig om.

Men hvis du har et velbesøgt website som er forholdsvis tungt, så er det klart noget du skal tage stilling til, når du sammenligner webhoteller. Her bør du passe på med at vælge et med en lille øvre grænse for trafik.

Ved almindelige behov bør du dog ikke kigge særlig meget på denne her del. Du vil altid kunne opgradere, hvis du bliver ramt af nogle begrænsninger.

Skal du bruge telefonsupport?

Teknisk support webhotelAlle kan få behov for support, selv den mest tekniske. Men det er meget forskelligt hvad slags support de enkelte hostingfirmaer tilbyder.

Hvis du er typen som ikke er meget for at sende mails eller bruge kontaktformularer og udelukkende vil have telefonsupport, så bliver du meget begrænset da det er få firmaer som tilbyder det.

Du kan se i vores liste, hvilke firmaer som tilbyder telefonsupport. Det er dog ofte dyrt at drive en supportafdeling med telefonsupport, derfor vil de webhoteller som tilbyder det, ofte være dyrere end de andre.

Det er rigtig rart med dansk support og derfor lister vi primært firmaer, som tilbyder dansk support. Man vil dog kunne opleve at udenfor normal åbningstid, kan det være udenlandske supportmedarbejdere, som besvarer dine spørgsmål.

Vi håber du får held med at finde det bedste webhotel til dine behov. Hvis du har spørgsmål eller lignende, så er du altid velkommen til at kontakte os på info@bedste-webhotel.dk.

Spørgsmål og svar omkring webhoteller:

Er der forskel på billige og dyre webhoteller?

Ja, der kan være kæmpe forskel. Men i nogle tilfælde er forskellen minimal og nogle gange er det billigste ligefrem bedst.

Forvirret?

Det kan jeg godt forstå. Men sagen er den at kvaliteten af udbyderne på markedet, de varierer ekstremt meget.

De store selskaber har muligheden for at presse priserne i bund, da de driver stordrift. Dette kan i ekstreme tilfælde betyde at du får nogenlunde samme kvalitet for 30 kroner om måneden hos en udbyder, som du gør et andet sted, hvor du måske betaler 249 kroner om måneden.

Sådan er det selvfølgelig ikke altid, men lige indenfor webhosting branchen (Som er meget ugennemskuelig), vil man kunne opleve store kvalitetsforskelle på tværs af udbyderne.

Derfor er det altid en god idé at undersøge det enkelte firmas ry grundigt, inden man lægger en bestilling.

Har du store krav, bør du selvfølgelig kigge på serverkraft, plads og hukommelse.

Hvad er et webhotel?

Hvis du ønsker at have din egen blog, hjemmeside eller webshop, skal du bruge ofte bruge et webhotel.

Der er undtagelser, f.eks. hvis du vælger at benytte Shopify til din webshop, så står de for opbevaringen af alt det tekniske, f.eks. filer og databaser.

Men i langt de fleste tilfælde ønsker man selv at håndterer sin hjemmeside, webshop eller blog.

For at forstå hvorfor et webhotel er nødvendigt, skal man prøve at forstå det tekniske bag ved.

En hjemmeside består af en masse filer. Tekster, database, koder, billeder og lignende. For at kunne tilgå det online, skal det ligge online. Det gør man ved at placerer indholdet på et webhotel, lidt som en harddisk.

Webhotellet får dog alt indholdet til at fungere sammen og sørger for at man kan tilgå det via et domænenavn, døgnet rundt.

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Der findes simpelthen så mange forskellige webhoteller på markedet, at det kan være svært at vælge.

Er man ikke inde i emnet, kan det være enormt svært at vælge det rette webhotel.

Vores hjemmeside kan dog hjælpe dig med at foretage et kvalificeret valg.

Inden du vælger et webhotel, kan du overveje følgende:

Skal det være Linux eller Windows baseret? I 99% af alle tilfælde skal du vælge et Linux baseret webhotel. Linux kan køre MySQL og PHP, hvilket er det system de fleste webshops, blogs og hjemmesider benytter (Eksempelvis WordPress).

Windows kører ASP systemet, som ikke er så populært længere. Det anvendes blandt andet af Umbraco, det danske open source CMS.

Derefter skal du overveje hvad du ønsker at have på dit webhotel. Skal du køre en hyggeblog eller skal du drive en webshop med mange daglige besøgende?

Det er klart at der skal stilles højere krav til et webhotel, hvis man skal drive en forretning på det. Her skal serveren svare lynhurtigt, lige meget hvor mange besøgende der er.

Stiller man høje krav, kan man med fordel kigge på de løsninger som giver forhøjet CPU kraft og RAM.
Har man ikke de store forventninger om mange tusinde besøgende dagligt, kan man typisk sagtens klare sig med de billige webhoteller (Som man jo altid kan opgradere eller skifte væk fra).

Du skal også overveje hvor meget plads du har behov for. Du kan altid se hvor meget plads det enkelte webhotel kommer med. Skal du hoste mange billeder og filer, kan du hurtigt løbe tør for plads, hvis du vælger et webhotel med få GB plads.

Oppetiden er også vigtig. Ved de fleste større danske hostingvirksomheder, der vil den dog typisk være meget høj. Men igen, hvis man skal drive sin virksomhed på webhotellet, er det bare altafgørende at ens hjemmeside virker 99,9% af tiden (Eller mere).

Man bør kigge grundigt på Trustpilot, inden man vælger sin udbyder. Det er den hurtigste og nemmeste måde at spotte, om det er en troværdig aktør man har med at gøre.

Der skal være mulighed for SSL-certifikat, men det er efterhånden noget man bør forvente følger med gratis alle steder.

Derudover er der mange individuelle behov. Måske har du en klar forventning om at der er telefonsupport med, hvilket vil indsnævre feltet meget. Måske stiller du krav til brugervenligheden af kontrolpanelet i dit webhotel.

Hvor mere klarhed i forhold til behov, desto nemmere er det at vælge et webhotel. Hvis du ikke har forstand på nogle af overstående emner, kan du med fordel allierer dig med en teknisk ven.

Hvad koster et webhotel?

Fra få kroner om måneden til flere tusinde kroner.

Det afhænger dog typisk af mange faktorer og hvilke specifikationer du ønsker.

Pladsen (GB) på webhotellet påvirker prisen og det bliver noget dyrere, hvis du eksempelvis ønsker at optimere din hastighed mest muligt og anvende en løsning med SSD-harddisk.

Hvor meget trafik man har månedligt, kan i nogle tilfælde også påvirke prisen. Mange kører dog med ubegrænset trafik.

Et webhotel med sit eget SSL-certifikat vil også blive dyrere, men de fleste tilbyder et gratis Lets Encrypt certifikat, som vil være mere end tilstrækkeligt for de fleste.

Hastigheden og hukommelsen på serveren vil også påvirke prisen meget. Hvor mere CPU kraft og hukommelse du får tildelt, desto dyrere.

Og så er der hele supportspørgsmålet. Det er en kæmpe faktor på prisen. Der kan være store forskelle på kvaliteten af den support man modtager.

Hvis man ønsker mulighed for telefonsupport, vil prisen ofte være noget højere.