Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer. Læs mere her. Alle anmeldelser på siden er brugergenereret.

Hvem ejer domænet? Find ejeren af et domæne

Hvem ejer domænet? Ved langt de fleste domænetyper, der er det muligt at slå op og finde ejeren af domænet. Man laver en såkaldt “WHOIS” søgning på domænet og får fremvist de registrerede data. Den data kan være forskellig, men er typisk navn og adresse på ejeren, alder på domænet, hvilken udbyder som forvalter domænet, hvor lang tid der er betalt for domænet, mv.

Det er ganske simpelt og tager få minutter at finde ejeren af et domæne. Der kan dog være situationer hvor den data er skjult, f.eks. kan man i Danmark anmode om anonymitet på .dk domæner, hvis man har navne- og adressebeskyttelse i CPR-registret. Andre domænetyper, som .com kan ret nemt maskeres, så man ikke kan se ejeren. Men ved langt de fleste domæner, hvor folk ikke har noget at skjule, der kan man nemt og hurtigt finde ejeren.

At finde ejeren af .dk domæne

Hos DK-Hostmaster, kan du søge blandt ejeren af alle danske domæner. Det er blot at gå til denne url. Så kan du søge efter lige det .dk domæne, som du ønsker at se yderligere informationer omkring. Du kan også søge efter registrant info, hvor du søger efter et brugerid, hvor du så kan finde, hvilke domæner som personen yderligere ejer. (Hvis de ligger på samme brugerid). Hvis du slår et domæne op, så får du også brugerid, som kan bruges til denne yderligere søgning.

Venteliste på .dk domæner

Hvis du drømmer om at eje et bestemt .dk domæne som er optaget, så kan du skrive dig op på en venteliste på det enkelte domæne. Det koster 75 kroner om året at stå på ventelisten. Du kan også se om der er andre i køen foran dig, da det ofte ikke vil kunne betale sig at stille sig i kø, hvis der er stor interesse for et domæne.

Læs mere om venteliste hos DK-hostmaster her.

Overtage et .dk domæne ved køb

.dk domæner må i teorien ikke købes og sælges, mens det er i orden at købe og sælge hjemmesider (Med tilhørende domæne). Hvis du forelsket dig i et domæne som er optaget, så kan du jo altid forhøre dig ved ejeren, om hjemmesiden og domænet er til salg.

Overtag ved klage

Hvis du ikke kan finde kontaktoplysninger på ejeren og domænet ikke blive brugt, så har du mulighed for at starte en sag om domænet. Domæneloven i Danmark lægger op til at det er den person med størst interesse i domænet, som skal have domænet.

Hvis domænet ikke bliver brugt, så har du mulighed for at klage via https://www.domaeneklager.dk. Du skal kunne bevise at du har den største interesse i at bruge domænet. Hvis det er et generisk domænenavn, som telefon.dk, så vil det være langt sværere at vinde sagen, end hvis det eksempelvis er dit efternavn. Det er også vigtigt at du er oprettet på ventelisten som den første.

Se om et domæne er ledigt

Hvis du blot vil se om et domæne er ledigt, eller du har bestemt dig for et bestemt domænenavn, men er åben for ideer ift. domæneendelse (TLD), så vil jeg anbefale at du bruger Simply´s søgefunktion. Her kan du blot skrive et navn, uden domæneendelse og så søger Simply efter om domænet er ledigt på tværs af alle de mest populære TLD´er.

Hvem ejer domænet: .com, .eu, .de, .uk, .no, .se

Det varierer ved de forskellige TLD´er, hvor meget information der er ledigt og hvor du skal søge efter det. Hos WHOIS.com kan du søge efter en lang række domænetyper. Hvis det ikke giver dig noget konkret svar, kan du fortsætte din søgning hos det enkelte TLD´s domæne-organisation. Det er blandt andet: IIS i Sverige (.se), Nominet i Storbritannien (.uk), Norid i Norge (.no), EURid (.eu) og DENIC i Tyskland (.de).

Skriv en kommentar