Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer. Læs mere her. Alle anmeldelser på siden er brugergenereret.

Reseller hosting i Danmark – Hvilke muligheder er der?

Der er en del danske hosting udbydere, som tilbyder reseller hosting, også kendt som whitelabel hosting.

Azehosting

Hos Azehosting kan du vælge mellem forskellige reseller løsninger, hvor du eksempelvis som freelance webudvikler kan adskille dine kunder, eller du kan drive et større webbureau med selvstændig kundeadgang pr. webhotel.

De har eksempelvis en større løsning (499 kroner om måneden) med 25 små webhoteller med 25 GB plads, 800% CPU, 8GB ram, ubegrænset trafik og ubegrænset databaser mv.

Eller de har en mindre løsning, med mindre serverkraft, hvor man får 10 webhoteller med 10 GB plads (49 kroner om måneden).

Azehosting er kendt for at tilbyde højkvalitets hosting og stærk en stærk service. De er et virkelig stærkt bud, hvis du leder efter en reseller løsning.

Duelhost

Duelhost har også en reseller løsning, hvor du eksempelvis får 100 GB plads til 599 kroner om måneden, som du kan sammensætte frit.

Andre

Curanet specialiserer sig i professionelle reseller løsninger, det er dog primært målrettet de helt store udbydere.

Hvad er reseller hosting?

Reseller hosting er en løsning, hvor du kan videresælge hosting til dine egne kunder. Du betaler en fast månedspris, men styre selv hvad du viderefakturere til dine kunder.

Med et reseller webhotel, der køber du i bund og grund blot et større webhotel, som du kan opdele i mindre aflukkede dele, hvor der kan tilknyttes en separat kunde.

Eksempelvis hvis du køber et reseller webhotel med 200GB plads, 10 databaser og 1000 GB trafikgrænse, kan du videresælge en løsning af 10 webhoteller med 1 database, 20GB plads og 100 GB månedlig trafikgrænse.

Hvert webhotel har sit eget kontrolpanel (Typisk via cPanel), hvor man kan opsætte separat mail, DNS-opsætning, mv.. Det er altså din egen fleksible løsning, som du individuelt kan tilpasse dine egne kunder.

Du kan styre:

  • Hvor meget trafik der skal tildeles den enkelte kunde.
  • Hvilke begrænsninger der skal være ift. mail-konto.
  • Hvor meget plads (GB) det enkelte webhotel skal have.
  • Hvor mange hjemmesider der kan opsættes pr. webhotel (Databaser).

Osv.

Fordelen ved at udbyde webhoteller via en reseller

Du slipper for at investere mange tusinde kroner i din egen servercentral, som konstant skal vedligeholdes og opgraderes.

Som nævnt kan du skræddersy dine egne løsninger ud fra dine kunders behov, hvilket giver dig en høj fleksibilitet, og da det kan skaleres uden grænser, kan du bare koble løsninger på løbende. På den måde er der ikke begrænsninger, hvis du kigger på dine muligheder for økonomisk gevinst.

Du vælger også selv, hvad du vil fakturere dine kunder. Nogle lader, blot deres løsninger gå i nul og tjener deres penge på eksempelvis webudvikling, mens andre gør det til en fornuftig forretning eller en positiv gren af deres forretning.

Ved nogle udbydere kan man tage brandingen et skridt videre og indsætte firmanavn og logo i kontrolpanelet. Man kan typisk ikke se, at løsningen leveres af 3. part, hvilket giver et professionelt indtryk af din service.

Ulemperne ved at sælge reseller hosting

Du står for supporten og kontakten med dine kunder. I langt de fleste tilfælde vil der være begrænsede problemer, men når ting går galt, så det dig, som står i frontlinjen.

Selvom man gerne vil videresælge en løsning, som 100% er brandet som ens egen løsning, kan dette også være en del af ulemperne. Hvis noget går galt, så er det dig, som 100% står for den direkte kontakt til kunden.

Det er dig, som står for at skulle forklare kunden om evt. problemer og nedetid. Her vil det selvfølgelig være en fordel, hvis man har gjort kunden bevidst om, at der er et tredjepartsfirma, som står for den tekniske del.

Men i sidste ende vil det så være dig, som har valgt tredjepartfirmaet, og skal stå til regnskab for dine valg.

Hvem er reseller hosting målrettet til?

Reseller hosting kan anvendes i forskellige situationer. Det kan eksempelvis være freelanceren, som laver mindre webløsninger til sine kunder. Eller det kan være et større webbureau, som driver store løsninger.

Det kan også være, at du har stærke egenskaber indenfor serverdrift og opsætning og drømmer om at drive dit eget webhotel firma. Men du ikke har kapitalen til at opsætte din egen servercentral med de enorme udgifter, som følger med.

Hvordan tjener man penge med reseller hosting?

Du bestemmer selv, hvad du vil fakturere dine kunder. Det kræver selvfølgelig, at man har kunder som ønsker at betale det. man vil tage for sin service. Det kræver dog en større volume, hvis der skal tjenes rigtige penge på videresalg.

Betaler du eksempelvis selv 50 kroner om måneden for et separat webhotel i en del af en reseller løsning, og du fakturerer dine kunde 499 kroner om måneden for servicen, så ligner det selvfølgelig umiddelbart, at din margin er ganske fin, men der skal ikke meget supporttid til, før at overskuddet er væk (Afhængigt af hvad du forventer af timepris).

Der skal også en del kunder til, før at indtjeningen er meningsfyldt.

Hvad koster reseller hosting?

Typisk koster reseller løsninger en del mere end normal hosting. Men du får til gengæld typisk mere plads og muligheden for at opdele webhotellet mellem flere/mange kunder og dermed muligheden for at videresælge.

Priserne varierer meget i Danmark, men det er ikke unormalt, at man kan finde reseller webhoteller til 400-500 kroner om måneden.

Hvordan fungerer support ift. reseller hosting?

Typisk er det dig / dit firma, som står for den primære support. Det er dig, som har den direkte kontakt til kunden, og som står for at varetage den daglige support.

Udbyderen af reseller løsningen står selvfølgelig klar til at hjælpe dig med problemer, hvis der eksempelvis er noget, som ikke virker, men de varetager ikke den direkte kontakt med din kunde.

Dette indebærer selvfølgelig, at det er nødvendigt, at du har en vis forstand på serveropsætning og tilpasning, ellers vil du hurtigt kunne komme i større problemer.

Reseller løsninger udenfor Danmarks grænser?

De fleste større udenlandske hosting udbydere tilbyder reseller løsninger. Ofte til noget bedre priser end de danske løsninger.

Men det er vores klare anbefaling, at du vælger en dansk løsning, da du hurtigt vil indse, at det er virkelig rart at have en dansk support, man kan tage fat i.

Du har også bedre mulighed for at vurdere kvaliteten af udbyderen, når du vælger mellem de danske løsninger.