Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer. Læs mere her.

VPS

Der er en lang række fordele ved at vælge en VPS løsning. Du deler ikke serveren med andre og dermed får du den fulde performance og slipper for at din drift påvirkes af eksterne elementer.

Det er den rette løsning for dig som har behov for en højere hastighed, end du kan få ved et almindeligt webhotel. Du får langt højere fleksiblitet, da du ikke er begrænset af at serveren skal være en “fit all” løsning, da den kun skal tilpasses dine behov.

Hastigheden vil også typisk være langt højere, da du får flere ressourcer, som du ikke deler med andre.

Managed VPS

Den store fordel ved at vælge en managed VPS, er at du får en aktiv medspiller ift. Driften af din server. Hvis du ikke har det tekniske knowhow til at opsætte, vedligeholde og styre en server, så bør du ikke vælge en unmanaged løsning.

Vælger du en managed VPS, så vil du typisk få hjælp til at installere kontrolpanelet og serveren. Og hjælp til at opsætte automatiske backups. Du vil også løbende få din server opdateret og have nogle at gå til, hvis du skulle have behov for support. Dette får du typisk ikke med en unmanaged VPS.

En managed server er dog typisk noget dyrere, da den indebærer en del mandetimer at i gangsætte og drifte.

 

Unmanaged VPS

Med en unmanaged VPS, der står du med hele arbejdet selv. Bestiller du en VPS, så kræves det at du har forstand på serverdrift og at du kan opsætte og vedligeholde en server. Det er en interessant løsning for dig som vil have 100% kontrol over din server.

Du får fuld adgang (root access) og bestemmer fuldstændig selv, hvordan du vil opsætte din server og hvad der skal installeres på den. Det gælder alt lige fra kontrolpanel til eventuel software / cms.

Vær opmærksom på at vil du løsninger som ikke er open source, så vil der kunne komme ekstraudgifter ift. Licenskøb og lign.

Den klare fordel ved at vælge en unmanaged VPS er at prisen er ofte en del lavere, end hvis du vælger en dedikeret server eller en managed VPS.

Hvad er en VPS?

En VPS er en del af et virtuelt miljø opsat på en dedikeret server. Hver VPS server opfører sig som en dedikeret server og man skal derfor have opsat seperate operativsystemer, serverkonfigurationer, mv. Man kan sige at en VPS er en mellemting mellem et webhotel og en dedikeret server.