Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer. Læs mere her. Alle anmeldelser på siden er brugergenereret.

Hjemmeside og hosting for begyndere

Er du fuldstændig på bar bund og har behov for at blive klogere på hjemmesider og hosting, så kommer der her en guide til dig.

Sådan kommer du i gang med en hjemmeside

Først til de gode nyheder. Det er i dag forholdsvis nemt at lave en hjemmeside. Du skal ikke kunne kode, da langt de fleste hjemmesider drives af et CMS-system, som håndterer alt.

CMS står for Content Management System og er i bund og grund et system du installere på dit webhotel, som håndterer alt kode og alle forbindelser til din database. Man kan enten vælge at installere det manuelt og uploade alle filerne til serveren og koble dem med databasen, eller man kan bruge 1-klik installation, som medfølger ved de fleste udbydere.

CMS-systemet består af en backend og en frontend. Backend er administrationsmodulet, hvor du opsætter din hjemmeside efter behov og hvor du skriver dine artikler og lignende. Frontend er det man ser, når man besøger dit domæne. Altså selve hjemmesiden.

WordPress er rigtig populært

I dag bruger de fleste WordPress, men der mange andre systemer derude. F.eks. Joomla og Drupal. Der findes CMS-systemer der er beregnet til webshops, forums og meget mere. Der er helt sikkert et system som passer til dine behov. Ved de fleste CMS-systemer kan man også installere Plugins, som tilføjer yderligere muligheder. F.eks. kan man installere Woocommerce til WordPress, hvis man vil drive en webshop via sit WordPress CMS.

Forvirret?

Er man helt ny, kan det være en lidt forvirrende verden at træde ind i. Men man lærer hurtigst ved bare at komme i gang og prøve forskellige ting af. Der er også ekstremt mange guides på nettet om ethvert tænkeligt scenarie eller problem.

Vi har eksempelvis et blogindlæg om hvordan du laver din egen blog.

Det hele starter med et domæne og et webhotel

Du har måske en idé om hvilket CMS system du vil bruge til din hjemmeside, men det er ikke afgørende endnu, da man altid kan skifte mening tidligt i forløbet (Det er svære, hvis man skal til at migrere fra et system til et andet, senere i forløbet).

Det du skal bruge for at komme i gang med en rigtig hjemmeside, det er et domænenavn og et webhotel. Typisk køber man begge dele sammen.

Domænenavn

Det er rigtigt klogt at vælge et godt domænenavn fra start, da det ikke er helt ukompliceret at skifte domæne efterfølgende. Eller det er egentligt meget nemt, men hvis man skal overføre værdien fra domænet (Ift. Google og deres rankering), så bliver det en smule mere bøvlet, da man skal hen og opsætte viderestilling fra det gamle til det nye.

Så vælg det rigtig domænenavn fra start. Det vil du blive glad for i længden. Du kan læse mere om at finde gode domænenavne her.

Et dansk domæne (.dk) koster omkring 50 kroner. Hvis du derimod vil have et specielt udenlandsk domænenavn, kan prisen blive lidt eller meget højere. Du kan se om dit ønskede domæne er ledigt her.

Vi anbefaler at du køber dit nye domænenavn via den udbyder som samtidigt skal hoste din hjemmeside. Du vil altid selv eje dit .dk domæne. Udbyderen laver blot bestillingen for dig.

Webhotel

Når du har fundet ud af hvilket domænenavn du ønsker og har sikret det er ledigt, så skal du have fundet et webhotel.

Der er så mange forskellige hosting udbydere i Danmark (Som sælger webhoteller) og det kan godt være lidt forvirrende at navigere rundt i den jungle.

Men hvis du vælger et af de populære webhoteller på denne side, så går du nok ikke forkert i byen. Vi anbefaler at du starter med et billigt webhotel.

Vi anbefaler at du bare starter med et simpelt og billigt webhotel fra en af de populære udbydere som Simply, Nordicway, Chosting eller Duelhost. Start med deres mindste løsning, så kan du altid opgradere, hvis du løber tør for plads.

Installationen og opsætningen af din nye hjemmeside

Når du har købt et domænenavn og et webhotel, så er det egentligt bare at komme i gang med at bygge hjemmesiden. På Google kan du finde guides til alle slags CMS-systemer. Ved næsten alle udbydere vil du kunne installere alle de populære CMS-systemer på dit webhotel via Backend (Og uden teknisk knowhow).

Hvis du vil drive en WordPress hjemmeside, kan du læse vores guide til hvordan man opsætter en hjemmeside i WordPress.

Skriv en kommentar